Tiroit için randevu nasıl alınır? Tiroit için nereden randevu alınır?

Tiroit hastalığı için nasıl randevu alınır?

Tiroit hastalığına hangi bölümden randevu alınır? Hangi hastaneden randevu alınır? Randevu için hangi bölüm aranır? Hangi branş tiroit hastalığına bakar? Adım adım randevu rehberi bu yazımızda...

1- Endokronoloji bölümü uzmanlık isteyen bir bölüm olduğundan direkt olarak randevuyu buradan alamıyorsunuz. Bu sebeple önce buraya tıklayarak Genel Cerrahi bölümünden randevu alıp doktora gidiyoruz.

2- Doktor önce şikayetlerinizi dinleyecek ve size uygun testleri yaptıracaktır. Örneğin birkaç kere kan vermeniz gerekebilir. Aç tok fark etmiyor muayeneye gittiğinizde verebilirsiniz. Daha sonra ultrason testi de isteyebilir.

3- Testlerin sonucuna göre biyopsi (parça alma ve laboratuvar tahlili) de isteyebilir.


4- Sonuçlara göre de; ekstra bir değişiklik yapmadan hayatınıza devam edebilirsiniz sadece 6 ayda bir kontrol yaptırın da diyebilir(bende bu şekilde olmuştu) Ancak beslenmeye dikkat ve spora başlamam gerektiğini biliyorum. Sigarayı bıraktım ve şikayetlerim ciddi oranda azaldı. Ömür boyu ilaç kullanmak istemiyorum.

5- İlaç tedavisi, radyasyon tedavisi, yeme düzeni ve diyet yada ameliyat da isteyebilir.

6- Yada olayın cerrahi olmadığını ve hormonal düzeyde ilgilenen ENDOKRONOLOJİ bölümünden randevu alabilmeniz için sisteme kayıt yaptırıp 182 den bu bölüme randevu almanızı tavsiye edebilir.

Ben Göztepe Eğitim ve Araştırma (yeni adıyla Medeniyet Üniversitesi EA Hastanesi) Hastanesinden Doktor Gülbey Turan Beye gitmiştim. Tesadüf eseri gittim ama memnun kaldım. Çok kısıtlı zamanları ve çok yoğun olmasına rağmen herkesle ciddi şekilde ilgilenmeye çalışıyor. Yakın olanlar için tavsiye ederim.
İnşallah şikayetlerinizin sebebi yüzeysel bir durumdur, basit bir hormon dengesizliğidir. Ömür boyu bu ilaçlar başka şeylere zarar verebiliyor. Aslına bakarsanız tüm ilaçlar zarar veriyor.

Zararın neresinden dönerseniz inanın kardır! Önlem olarak ;

1- Sigarayı ACİLEN bırakın!
2- Spor yapın. İlla salona gidip extrem hareketler yapmanıza gerek yok. Günde tempolu şekilde 1 saat yürümek bile inanılmaz faydalı. Yapabilirseniz yüzün.
3- Olabildiğince sağlıklı ve doğal beslenmeye çalışın. Paketlenmiş ve fastfood türü gıdaları bırakın.
4- Belki de en baş yazmam gerekirdi ama STRESTEN UZAK DURUN. Ülke olarak bu çok mümkün olmayabilir ama diğer herşeyi yapsanız da stres sizi bitirmeye yeter.
5- Boş durmayın, boş kalmayın bir iş yada bir hobi bulun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tiroit için hangi doktora gidilir? Tiroit belirtileri nedir? Tiroit nedir?

Tiroit ilacının yan etkileri nelerdir? Yeni tiroid ilacının yan etkileri. Tiroit ilacı yasaklandı! Levothyrox yasaklandı!